Vaihtoehto Mailchimpille? Kokeile näitä sähköpostityökaluja

 10.10.2023

Sisältää *-merkittyjä markkinointilinkkejä.

Etsitkö vaihtoehtoa Mailchimpille? Pelottaako Mailchimpin yksityisyydensuoja? Vaihtoehtoja onneksi on niin pienille kuin isoillekin listoille. Lue tästä artikkelista muutamasta hyväksihavaitusta sähköpostityökalusta.

Miksi Mailchimpille pitäisi edes olla vaihtoehto?

Muutama vuosi sitten markkinoijat kautta maan ja maailman hytisivät pelosta kuullessaan kirjainyhdistelmän GDPR. EU:n tietosuoja-asetus on ollut pääsääntöisesti hyvä asia niin GDPR-konsulteille kuin meille ihan tavallisille ihmisillekin.

Mailchimpin osalta Saksan tietosuojaviranomainen antoi keväällä 2021 sapiskaa parille taholle ja linjasi, että Mailchimpin asiakkaan olisi pitänyt varmistaa, että Mailchimp käsittelee yhteystietoja lainmukaisesti. Mailchimpin serverit sijaitsevat ainakin osin Yhdysvalloissa, joten on mahdollista, että paikalliset viranomaiset käyvät tietoja vilkuilemassa.

Tästä päästään nykytilanteeseen: kukaan ei oikein tiedä saako Mailchimpia käyttää Euroopassa ja tuleeko sapiskaa. Selkeää vastausta ei ole ja turvallisuushakuiset suomalaiset etsivät siksi vaihtoehtoja Mailchimpille.

Tässä on ainakin kaksi skenaariota:

 1. Jo Mailchimpia käyttävät suomalainen taho jatkaa Mailchimpin käyttöä mahdollisista seuraamuksista huolimatta ja hyväksyy sen, että jos piiska vilahtaa niin käytön voinee lopettaa ilman rahallisia seuraamuksia, kuten Saksan tapauksessa. Vastuu on kuitenkin yrityksellä, eli sinulla, joten sanktioita saattaa tulla.
 2. Uutiskirjetyökalua tarvitseva taho etsii jonkun toisen työkalun ja hyväksyy, että on yhä samanlaisessa vastuussa yhteystiedoista. Mailchimp on iso toimija ja suurennuslasin alla. Se voi siis olla vastuullisempi toimija kuin joku pieni sähköpostistartuppi, jonka serverit sijaitsevat perustajan internet-kahvilan kellarissa.

Mailchimp-vaihtoehtoja: 4 sähköpostityökalua

Tässä muutama vaihtoehto Mailchimpille. Mukana on kolmen kokoluokan palvelua pienelle, keskisuurelle ja suurelle yritykselle. Suuruus määrittyy lähinnä sen perusteella kuinka paljon rahaa liikkuu sähköposteissasi.

Sinulle

Markkinointipodcast maailmanvalloittajille

Markkinointipodcast maailmanvalloittajille

Kokeile kuuntelua nyt

Markkinointiperuna / Spotifyssa ja podcast-alustoilla

Pysy edellä ja kasva kansainvälisesti asiantuntijavieraiden avustuksella.

Sinulle

Omnisend: verkkokaupan sähköpostiohjelma

Verkkokauppiaan raha liikkuu sähköposteissa. Omnisend on Lontoossa pääpaikkaansa pitävä omnichannel-sähköpostityökalu, joka keskittyy etenkin verkkokauppaan. Tunnetuista verkkokaupoista sen saa liitettyä esimerkiksi Shopifyhyn, Magentoon ja Woocommerceen.

 • Pääpaikka Euroopassa
 • Erityisesti verkkokauppiaille
 • Alkuun pääsee ilmaiseksi

Hinnaston mukaan* alkuun pääsee ilmaiseksi aina 250 kontaktiin asti ja 500 kuukausittaiseen sähköpostiin, joten Omnisend voisi sopia etenkin alkavalle nettikauppiaalle.

Kokeile Omnisendiä*

Vaihtoehto Mailchimpille: Sendinblue

Sendinblue: kevyt sähköpostityökalu alkutaipaleelle

Meillä Aalhossa käytössä on Sendinblue-työkalu, jonka pääkonttori on Ranskassa. Valitsimme Sendinblue näistä syistä:

 • Mukana on kaikki perustoiminnot: uutiskirjeet, listat, tervetulosarjat ja yksinkertaiset automaatiot
 • Alkuun pääsee ilmaiseksi: päivässä voi lähettää 300 sähköpostia
 • Käytettävissä on API, jolla voi automatisoida sähköpostimarkkinointia
 • Työkalu oli saanut kelpo arvioita netissä

Kokemusten perusteella Sendinblue on aivan kelpo ohjelma, jolla perinteisen sähköpostimarkkinointihulabaloon saa kyllä käyntiin. Jos tarvitset monimutkaisempia kustomointeja, kokeilisin tämän listauksen kalliimpia tuotteita. Niissä on oletettavasti parempi jatkuvuus, eli tuunaukseen käytetty aika ja raha eivät mene hukkaan firman mennessä nurin.

Sinulle

Markkinointipodcast maailmanvalloittajille

Markkinointipodcast maailmanvalloittajille

Kokeile kuuntelua nyt

Markkinointiperuna / Spotifyssa ja podcast-alustoilla

Pysy edellä ja kasva kansainvälisesti asiantuntijavieraiden avustuksella.

Sinulle

Kokeile Sendinblueta

Klaviyo markkinoinnin automaatioon

Klaviyo: keskisuuren värkkäilyn ystäville

Klaviyo tuo mieleen nolkytluvun alun viattomuuden. Työkalu näyttää vähän pahalta, toimii vähän kenkkanasti, mutta toimiipahan kuitenkin. Klaviyon pääkallopaikka on Yhdysvalloissa.

Klaviyota voi suositella mm. nettikauppaa ja monimutkaisempia sähköpostihimmeleitä varten. Kuten kaikessa vähän monimutkaisemmassa toiminnassa, myös Klaviyon käytössä saa hieroa hiusrajaa ennen kuin homman saa toimimaan.

Voit valita Klaviyon näistä syistä:

 • Toimii
 • Haluat integroida sähköpostisysteemin nettikauppaasi ja hillota rahaa
 • Ilmainen 250 kontaktiin asti

Kokeile Klaviyota*

Hubspot isoon värkkäykseen

Hubspot: hintansa väärti jos liiketoiminta sallii

Hubspot. Hubbari. Hubbendaali-massindaali. Rakkaalla sähköpostityökalulla on monta nimeä.

Hubspot on niin iso tai pieni kuin tarvitset ja oletettavasti maksaa itsensä takaisin jos liiketoimintamalli on kunnossa. Automaatiot, CRM:t, mainokset… Kaikki hoituvat Hubspotin kautta, mutta vaativat kohtuullisen paljon värkkäilyä. Kumppaneita onneksi on Suomessakin ja Hubspot on jo päässyt pisteeseen, jossa se ei luultavasti mene nurin aivan pian. Eli jos näet vaivaa ja laitat systeemit kuntoon, niin homma ei aivan huomenna mene nurin.

 • Kaunis, trendikäs ja brändikäs
 • Toimiva ja laajasti dokumentoitu
 • Mahdollistaa monimutkaiset ja tehokkaat automatisoinnit
 • Vaatii rahaa kuin teini-ikäinen: annat vähän niin kohta se pyytää enemmän

Kokeile Hubspotia

Sähköpostimarkkinointi: vaihtoehtoja on ja valinta pelottaa

Vaihtoehtoja Mailchimpille on useita ja ongelma on kaikissa sama. Sähköpostimarkkinointi vaatii kohtuullisen paljon panostusta ja ajan sijoittamista. Toisaalta tuloksetkin ovat sitten aivan eri sfäärissä kuin hutkimisdigimainonnassa. Listoja onneksi voi siirtää työkalusta toiseen, mutta pohjien, lomakkeiden ja automaatioiden rakentaminen on se mikä vie aikaa.

Toivottavasti näistä vaihtoehdoista oli apua!

Tärkeää huomio: Tämä juttu tai tämä sivusto ei anna oikeudellista neuvontaa. Olet itse vastuussa omista toimistasi. Juttua saatetaan muokata milloin vain. Saatat saada sapiskaa jos teet niin tai näin ja sinun tulee kärsimän se omissa nahoissasi muita syyttämättä.


Uusinta uutta inboxiin

Tilaa uutiskirje niin saat tiedon uusista jaksoista ja artikkeleista

Osallistu keskusteluun


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *