Paras lisäosa XML-sivukartan luomiseen WordPressille

Julkaistu:

| Kirjoittaja:

Haussa paras tapa lisätä XML-sivukartta WordPress-sivustolle? Etkö halua asentaa Yoast SEO:a tai muuta järkälemäistä lisäosaa vain yhden asian takia?

Mikä on XML-sivukartta?

XML-sivukartta on lähinnä koneluettava luettelo sivustosi sivuista ja artikkeleista. Sen avulla hakukoneet voivat löytää ja indeksoida sivut tehokkaammin. Suurta hyötyä sillä ei ykköseksi pääsemisessä ole, mutta etenkin uusille sivuille voi olla hyötyä siitä, että Google tietää sinun olevan olemassa.

Esimerkin XML-sivukartasta näet esimerkiksi täällä Aalho Median sivuilla: https://aalhomedia.fi/sitemap.xml

Paras lisäosa XML-sivukartan luomiseen?

Aiemmin käyttämäni XML-sivukartta oli poistunut WordPressin plugarihakemistosta vastikään, joten kävin läpi tarjolla olevia muita lisäosia. Moni sivu suositteli Yoast SEO:a, mutta en halunnut asentaa toista SEO-plugaria, joka pyörii ja viheltää niin moneen suuntaan, että puurot ja vellit menevät sekaisin.

En löytänyt todella luotettavan oloista lisäosaa, mutta huomasin, että lempi-SEO-plugarini The SEO Frameworkissa on oma XML-sivukarttatoimintonsa. Se olikin minulla jo asennettuna, joten riitti että kopion XML-sitemapin osoitteen ja lähetin sen Google Search Consolessa.

Tässä kuva SEO Frameworkin asetuksista.

Mukavan helppoa. Toivottavasti tästä oli hyötyä etsijälle.

Lisää aiheesta:


Sinua voisivat kiinnostaa myös nämä jutut