Miten muokata tekstiä niin, ettei se näytä tekoälyn kirjoittamalta

 3.11.2023

Teksti on kokonaan GPT-4:n kirjoittama osana Aalho Median generatiivisen tekoälyn koulutusta. Kuvitukset on tehty Midjourneylla ja DALL-E:lla.

Tekoälyn käyttö sisällöntuotannossa on yhä yleisempää, mutta se saattaa aiheuttaa haasteita, kun pyritään luomaan luonnollista ja inhimillistä tekstiä. Tässä artikkelissa esitellään tehokkaita vinkkejä, joiden avulla voit muokata tekoälyn kirjoittamaa tekstiä niin, että se ei vaikuta koneelliselta ja näin parantaa sen SEO-optimointia.

1. Lisää henkilökohtainen kosketus

Tekoäly voi tuottaa neutraaleja ja virheettömiä tekstejä, mutta ne saattavat vaikuttaa persoonattomilta. Lisäämällä tekstiin henkilökohtaisia kokemuksia, esimerkkejä ja anekdootteja saat tekstiin inhimillisen kosketuksen ja teet siitä kiinnostavamman lukijalle.

2. Käytä luonnollista kieltä ja puhekielisiä ilmaisuja

Korvaa tekoälyn tuottamia muodollisia ilmaisuja ja monimutkaisia lauserakenteita puhekielisillä ja arkisilla kielikuvilla. Näin teksti tuntuu rennommalta ja helpommin lähestyttävältä.

3. Tarkista rytmi ja lauseenvastikkeet

Tekoäly saattaa toistaa samankaltaisia lauseenrakenteita, mikä tekee tekstistä monotonisen. Muokkaa tekstiä niin, että lauseiden pituudet ja rytmi vaihtelevat. Korvaa osa lauseenvastikkeista täydellisillä lauseilla tai käytä synonyymejä rikastuttaaksesi tekstiä.

  • Vaihda lauseiden pituutta ja rakennetta
  • Lisää lyhyitä ja ytimekkäitä lauseita
  • Rikasta tekstiä synonyymeillä ja vaihtoehtoisilla ilmaisuilla
  • Muuta passiivilauseita aktiivimuotoon

4. Lisää paikallista näkökulmaa

Tekoälyn luoma teksti voi olla yleispätevää ja maantieteellisesti neutraalia. Tuo tekstiin paikallista väriä ja merkitystä lisäämällä esimerkkejä, tapahtumia ja kulttuurisia viittauksia, jotka koskettavat kohdeyleisöäsi. Näin teksti tuntuu osuvammalta ja ajankohtaisemmalta lukijalle.

5. Tarkista faktat ja lisää lähteitä

Tekoäly voi luoda sisältöä laajasta tietokannasta, mutta se ei aina kykene tarkistamaan faktojen paikkansapitävyyttä. Tarkista tekstistä esiintyvät tiedot ja lisää tarvittaessa luotettavia lähteitä. Tämä lisää uskottavuutta ja auttaa lukijaa luottamaan sisältöön.

Sinulle

Markkinointipodcast maailmanvalloittajille

Markkinointipodcast maailmanvalloittajille

Kokeile kuuntelua nyt

Markkinointiperuna / Spotifyssa ja podcast-alustoilla

Pysy edellä ja kasva kansainvälisesti asiantuntijavieraiden avustuksella.

Sinulle

6. Kutsu toimintaan ja luo yhteys lukijaan

Tekoälyn tuottamat tekstit saattavat keskittyä vain tiedon jakamiseen. 

Lisäämällä tekstiin kehotuksia toimintaan, kysymyksiä ja herättämällä keskustelua voit luoda yhteyden lukijaan ja saada hänet sitoutumaan sisältöön. Tämä voi auttaa myös nostamaan sivuston konversioastetta ja parantamaan käyttäjäkokemusta.

  • Lisää kehotuksia toimintaan (Call-to-Action, CTA)
  • Esitä kysymyksiä, jotka herättävät ajatuksia
  • Rohkaise lukijaa jakamaan kokemuksiaan
  • Tarjoa mahdollisuus kommentoida tai keskustella

7. Kohdenna sisältöä

Vaikka tekoäly voi luoda yleispäteviä tekstejä, on tärkeää kohdentaa sisältö erityisesti kohdeyleisöllesi. Tämä tarkoittaa, että sinun tulee ottaa huomioon lukijoiden tarpeet, kiinnostuksen kohteet ja toiveet. Muokkaa tekstiä niin, että se vastaa näihin tarpeisiin ja herättää lukijoiden kiinnostuksen.

8. Viimeistele otsikot ja väliotsikot

Tekoälyn tuottamat otsikot ja väliotsikot saattavat olla liian suoria tai yksinkertaisia. 

Käytä luovuutta ja mieti, miten voit herättää lukijan mielenkiinnon ja houkutella hänet lukemaan tekstiä. Muokkaa otsikoita ja väliotsikoita niin, että ne ovat houkuttelevia ja informatiivisia.

9. Tarkista avainsanat ja niiden käyttö

SEO-optimoinnissa avainsanojen käyttö on tärkeää, mutta tekoäly saattaa toistaa niitä liikaa tai käyttää niitä keinotekoisesti. 

Tarkista tekstistä avainsanojen käyttö ja varmista, että ne on integroitu luonnollisesti ja asiayhteyteen sopivasti. Älä unohda lisätä avainsanoja myös otsikoihin, väliotsikoihin ja meta-tietoihin.

Sinulle

Markkinointipodcast maailmanvalloittajille

Markkinointipodcast maailmanvalloittajille

Kokeile kuuntelua nyt

Markkinointiperuna / Spotifyssa ja podcast-alustoilla

Pysy edellä ja kasva kansainvälisesti asiantuntijavieraiden avustuksella.

Sinulle

10. Käytä vertaisarviointia

Kun olet muokannut tekoälyn kirjoittamaa tekstiä, pyydä kollegaa tai ystävää lukemaan se ja antamaan palautetta. 

Tämä auttaa sinua havaitsemaan mahdolliset epäjohdonmukaisuudet, puuttuvat tiedot tai luonnottomat kohdat, joita et itse välttämättä huomaa. Vertaisarvioinnin avulla voit varmistaa, että teksti on laadukasta ja miellyttävää lukea.

Yhteenveto

Tekoälyn avulla voit nopeuttaa sisällöntuotantoa ja automatisoida osan prosessista, mutta on tärkeää muokata ja inhimillistää tekstiä, jotta se tuntuu luonnolliselta ja miellyttävältä lukijalle. 

Seuraa näitä vinkkejä tekoälyn kirjoittaman tekstin muokkaamiseen, ja paranna samalla sisältösi SEO-optimointia. Näin voit saavuttaa parempia tuloksia ja tehdä sisällöstäsi entistä houkuttelevampaa kohdeyleisöllesi.


Uusinta uutta inboxiin

Tilaa uutiskirje niin saat tiedon uusista jaksoista ja artikkeleista

Osallistu keskusteluun


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *